Lax i ugn

Snabbmat som både är god och hälsosam! Creme fraichen och osten bildar en god sås, och smaken kan naturligtvis varieras med olika smaksättningar på creme fraichen. Receptet ger fyra portioner.

Lax i ugn
4 portionsbitar lax
2 dl creme fraiche saffran och tomat
100 gram riven ost
Salt och peppar

Tina laxen enligt anvisningar på paketet. Eller tillaga direkt från fryst, men räkna då med att det tar lite längre tid. Lägg laxbitarna i en ugnsfast form, salta och peppra laxen. Bred på creme fraiche och strö över osten. Tillaga i ugn i cirka 20-25 minuter till laxen är genomstekt, men inte för länge så att den blir torr.

Servera med till exempel ris och broccoli. Även pressad potatis eller hederlig kokt potatis är goda tillbehör.

Lax i ugn med täcke av creme fraiche smaksatt med saffran och tomat samt ost

This entry was posted in fisk & skaldjur, snabbt och enkelt, vardagsmat. Bookmark the permalink.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte.

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>