Brysselkål

Gott tillbehör till grytor och stekar. Snabbt, enkelt och rätt nyttigt.

Brysselkål
500 g färsk brysselkål
1 stor eller 2 små vitlökskyftor
1 msk hackad persilja (fryst går bra)
salt och peppar
Olja att steka i

Gör så här
Ansa och skölj brysselkålen. Dela huvudena på hälften och stek på svag värme i några minuter. Skala och skiva vitöken tunt, tillsätt vitlöken, persiljan och salta och peppra. Låt steka några minuter till, brysselkålen får gärna vara lite al dente. Om man vill att de ska vara mjukare, tillsätt någon matsked vatten i stekpannan och lägg på ett lock, då ångas brysselkålen och blir lite mjukare. Ät som tillbehör till t.ex. grytor eller stekar.

Brysselkål med vitlök och persilja

This entry was posted in snabbt och enkelt, tillbehör, vegetariskt. Bookmark the permalink.

One Response to Brysselkål

  1. Pingback: Äppelcidergryta | hulda.se/mat

Kommentera

E-postadressen publiceras inte.