Bulgursallad

En bulgursallad med smakrikt innehåll! Receptet räcker till fyra portioner, och salladen funkar utmärkt i matlådan, ta ut den ur kylen i god tid innan den ska ätas och värm den som hastigast i micron bara.

Bulgursallad
4 portioner bulgur
1 tärning grönsaksbuljong
1 tärning Knorr Örtagården vitlök och persilja
1 vitlöksklyfta
1/3 påse tapas spice mix
1 msk finhackad persilja
1 msk olja
1 msk vatten

200 gram god smakrik korv, i slantar
1 avocado
Ett knippe rädisor
1 rödlök
ruccola
Ca 150 gram marinerad ost

2 dl creme fraiche
ca 1/2 msk citronsaft
tabasco
salt och peppar

Gör så här
Koka bulguren enligt instruktioner, men smaksätt vattnet med tärningarna och en vitlöksklyfta (delad i hälften). Tag upp vitlöksklyftan när bulguren kokat klart, häll bulguren i en stor skål. Blanda tapas spice mix med persilja, olja och vatten. Häll blandningen över den färdiga bulguren och rör om. Låt bulguren stå och svalna medan resten tillreds.

Skär korven i slantar och stek. Blanda ned korven med bulguren. Hacka rödlöken, dela rädisorna, skär avocadon i bitar och blanda ned i bulguren tillsammans med osten och ruccolasalladen. Salta och peppra och vänd runt så att allt blandas.

Häll upp creme fraichen i en skål, smaksätt med citron, tabasco, salt och peppar. Servera till bulgursalladen.

Bulgursallad med bland annat korv, ost och avocado

This entry was posted in sallad, såser och röror, snabbt och enkelt, vardagsmat. Bookmark the permalink.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte.