En bulgursallad med smakrikt innehåll! Receptet räcker till fyra portioner, och salladen funkar utmärkt i matlådan, ta ut den ur kylen i god tid innan den ska ätas och värm den som hastigast i micron bara.
Bulgursallad
4 portioner bulgur
1 tärning grönsaksbuljong
1 tärning Knorr Örtagården vitlök och persilja
1 vitlöksklyfta
1/3 påse tapas spice mix
1 msk finhackad persilja
1 msk olja
1 msk vatten
200 gram god smakrik korv, i slantar
1 avocado
Ett knippe rädisor
1 rödlök
ruccola
Ca 150 gram marinerad ost
2 dl creme fraiche
ca 1/2 msk citronsaft
tabasco
salt och peppar
Gör så här
Koka bulguren enligt instruktioner, men smaksätt vattnet med tärningarna och en vitlöksklyfta (delad i hälften). Tag upp vitlöksklyftan när bulguren kokat klart, häll bulguren i en stor skål. Blanda tapas spice mix med persilja, olja och vatten. Häll blandningen över den färdiga bulguren och rör om. Låt bulguren stå och svalna medan resten tillreds.
Skär korven i slantar och stek. Blanda ned korven med bulguren. Hacka rödlöken, dela rädisorna, skär avocadon i bitar och blanda ned i bulguren tillsammans med osten och ruccolasalladen. Salta och peppra och vänd runt så att allt blandas.
Häll upp creme fraichen i en skål, smaksätt med citron, tabasco, salt och peppar. Servera till bulgursalladen.