Jag har via Buzzador haft möjligheten att prova Santa Marias Tex Mex Tapas, och vi har därför gjort lite olika tilltugg baserat på dessa produkter.

Tapasplock bestående av marinerad ost, tostaditos med vitlökssås och parmesan samt tostaditos med escabeche
Marinerad ost
Hårdost (typ hushållsost)
1/2 påse Tapas Spice Mix
God rapsolja eller olivolja
Gör så här
Skär osten i kuber cirka 2×2 cm. Häll över olja och kryddblandningen, rör runt så att allt blandas väl. Låt gärna stå och dra en stund innan servering.
Tostaditos med escabeche
Tostaditos
Escabeche
Gör så här
Precis så enkelt som det låter. Klicka på lite av escabecheröran på en tostadito.
Tostaditos med vitlökssås och parmesan
3 dl gräddfil
3 vitlöksklyftor
1 msk hackad persilja (fryst fungerar utmärkt)
några droppar tabasco
salt och peppar
Grovriven parmesan
Gör så här
Skala och pressa vitlöksklyftorna och blanda med gräddfil, persilja och några droppar tabasco. Smaka av med salt och peppar. Räcker både till tapas och som sås till annan mat om man gör på 3 dl gräddfil.
Lägg upp tostaditos på ett fat, klicka på såsen och toppa med lite grovriven parmesan. Lättast att montera ihop av den som ska äta det eftersom såsen kan rinna iväg annars. VId ett annat tillfälle gjorde vi ytterligare en variant på dessa där vi även hade stekt sparris på, det smakade fantastiskt bra tillsammans med den knapriga tostaditon, den lite skarpa vitlökssåsen och parmesanen.
Mina favoriter av tex mex tapas-sortimentet var helt klart tostaditosarna. De påminner om nachos, men är mer som friterade tortillabröd, tunna och lite spröda.
Pingback: Bulgursallad | hulda.se/mat